Ubytování v Manchesteru Ubytovanie v Manchesteri Zakwaterowanie w Manchesterze Szálláslehetőség Manchesterben Alojamiento en Manchester Apmešanās Mančestrā Apgyvendinimas Mančesteryje Accommodation in Manchester Facebook

Szolgáltatások

A szállásbiztosításon kívül a Manchester Ltd. egész sor szolgáltatást nyújt, melyek könnyebbé teszik az élet kezdést Nagy Britanniában

Városi tömegközlekedés

MHD A városi tömegközlekedés Manchaster-ben drágább, megéri ezért kiváltani a bérletet busz és vonatközlekedésre és a metróra. Szükséges egy útlevél formátumú fénykép és készpénz, attól függően hogy mennyi időre és mire szeretné kiváltani a bérletet.
Az árakról szóló információkat a www.qmpte.com oldalon találja.

Bankszámla

bankovni ucet Angol bankban vezetett bankszámla az egyik legfontosabb dolog. Sok újonnan érkezett ember úgynevezett alap bankszámlát (basic account) nyit. Ez rövid tartózkodási időre ideális, ha viszont több időt szándékoznak tölteni Nagy Britanniában, rájönnek hogy ez a fajta számla nem megfelelő. Ezzel a számlával nem lehet a bank fiókjában készpénzt felvenni, csak úgynevezett cash kártyák vannak kiadva amelyeknél a napi kivehető összeg meg van határozva 200 GBP. Mi több, a basic account-ot nem lehet hamarabb mint 12 hónap elteltével megváltoztatni efektívebben dolgozó számlára.

Sokkal előnyösebb debit account-ot nyitni, bizonyos feltételek mellett már az ott tartózkodásunk kezdetével is lehetséges ez a forma. Ezzel a számlával lehet üzletekben kártyával fizetni, Nagy Britannián kívül bankautomatákból pénzt felvenni, repülőjegyeket fizetni pl. interneten keresztul stb.. Kredit kártyát igényelhetünk három hónap után. Szorosan együttműködünk a HSBC Bank-al, amely a HSBC holdings csoportba tartozik (legnagyobb korporáció a világon), továbbá a Lloyds TSB bankházzal.

Legújabban a Barclays bankkal dolgozunk együtt, a bank munkatársai heti két alkalommal az irodánkban megvárásra bankszámlákat nyitnak. A bankszámla nyitáshoz az útlevélre és személyazonossági igazolványra van szükség. Abban az esetben, ha csak az egyik dokumentum van önöknél, fel kell mutatni egy Szlovákiában vagy Csehországban vezetett bankszámla kiírást, vagy bármilyen más számlát (gáz, villany) amely az ön lakcímét igazolja – azonosat azzal ami a személyazonossági igazolványban szerepel.

N.I.number

N.I. number Az N. I. number egy szociális és egészsségügyi biztosítás összetett rendszere. Egy müanyag kártya személyi számmal, mely alapján a munkáltató fizeti a kötelező járulékokat. A kártyára akkor vagyunk jogosultak, ha fel tudunk mutatni legalább egy fizetési szalagot britt munkáltatótól, útlevelet és igazolást a szállásról. Sok esetben megtörténik hogy N. I. number nélkül nem akar munkaviszonyba lépni önnel a munkáltató. Mi elmagyarázzuk, milyen módon juthat hozzá az N. I. number-hez.
Több információhoz az alábbi linkre kattintva juthat: www.dwp.gov.uk

WRS

WRS WRS vagyis Workers Registration Scheme az új uniós tagországokból érkezett munkavállalók nyilvántartása. Mindenki aki legálisan kezd dolgozni Nagy Birtanniában, törvényből kifolyólag köteles bejelentkezni 30 napon belül a munkaviszonya kezdete óta.
A nyomtatvány kitöltésénél a segítségére leszünk.

A jogosítvány cseréje

Ridicak A britt jogosítvány az egyik legfontosabb okmány, amit viszonylag könnyű megszerezni. Kb. 2 hétig tart a cserefolyamat, kérvényt minden postán lehet kapni. A cseréhez csupán kérvény szükséges, útlevél formátumú fénykép, illeték kifizetéséről szóló bizonylat – 38 GPB és postaköltség. Britt jogosítvány segítségével sokkal könnyeb bankszámlát nyitni vagy előfizetéses mobiltelefonhoz jutni. Közelebbi információkhoz a jogosítvány cserével kapcsolatban a DVLA honplapján juthat (vezető és jármű engedélyezési hivatal).

C.I.S. card

C.I.S. card C.I.S. card egy műanyag kártya a nevével amit az Inland Revenue (pénzügyi hivatal) ad ki, ez azok részére szükséges okmány akik önálló vállalkozói tevékenységet folytatnak építőiparban (vállalkozói engedélyhez hasonló okmány).

C.S.C.S. card

Ez a kártya az építoiparban dolgozók számára szukséges. Hogy megszerezze, át kell menni egy vizsgán, a vizsgakérdések könyv formájában kaphatók, már lengyel nyelven is. E kártya nélkül ma majdnem lehetetlen kvalifikált munkát szerezni az építőiparban.
Több információhoz angol nyelven az alábbi linkre kattintva juthat: www.cscs.uk.com/A feljebb felsorolt szolgáltatásokat az ügyfeleinknek teljesen térítésmentesen kínáljuk.

Részletekről szeretne kérdezni? Itt megteheti ...